amor vincit omnia.

Aaah. Känns som om jag haft en ganska produktiv dag, en ganska skön känsla ellerhur?

Jag har hunnit med en skoldag med både spanska, ekonomi och 1,5 timmars konsthistoria, en djup diskussion med E om religion och tro, handlat med mamma, pluggat engelska, svenska och dessutom knåpat ihop en novell. Snart ska jag laga mat, kyckling tikka med nudlar, wokgrönsaker och naanbröd. Mums i min mage! Efter det ska jag ut och promenixa med S. Konstigt att vissa dygn verkar innehålla fler timmar än andra...

Imorgon väntar det skola (who would have guessed?), körsång och övernattning hos E♥.
Jag förväntar mig mycket tedrickade och bara allmänt sitta och mysprata. Vi är dessutom lediga på torsdag, ytterligare en studiedag. Mycket praktiskt om jag får säga min mening. Dessutom tror jag bestämt att veckans nummer av Knivstabygden dimper ner i brevlådan. Kan ju tillägga att det inte vanligen hör till en händelse jag uppmärksammar så värst mycket. Dock kommer jag antagligen vara med.... om jag behöver gömma mig under en sten ett halvår efter den bilden publicerats återstår ju att se. Hm.



Eftersom jag av någon märklig anledning välsignats med några extra timmar på detta dygn har jag efter lite surfande hittat lite vackra ting som gärna får hamna i min ägo.... Birthday coming up snart, ge mig! Övriga exempel på ting från önskelistan ges på begäran... (;


Tee från Merde , 399 kr



De flesta som känner vet att jag gillar enkla smycken
som har ett budskap, det här halsbandet är inget undantag...
Halsband från
http://www.namnsmycken.com , 4499 kr (aouch!)





Ytterligare ett vackert smycke; HOPEhalsbandet från barncancerfondens hemsida.
När man köper det går hälften av (det ändå hyfsat humana) priset, 295 kr, till just barncancerfonden.


Ta hand om dig!
Puss, M


I'm high on sunshine


låt det stanna här..



...i det här ögonblicket. Den här dagen. Den här känslan. Stanna.
Innan jag kan lyfta ger Du mig luft under mina vingar. Tack.

Save me.

Känner inte helt för att sitta där jag sitter, nämligen på etiklektion. Såhär på sena eftermiddagen (klockan är drygt 16.00)  känner jag inte riktigt för att analysera handlingar och värdegrunder. Förlåt, men nej. Jag fasar för de dagar då solen försvinner runt lunch och det enda ljus man ser är genom skolans fönsterrutor. Då lär jag känna ännu mindre för att sitta här. Men än så länge är det okej. Kind of.

Nu ska jag go back to att vara duktig elev igen, see ya!

Puss!


Healthy, healthy!

Nyss hemkommen och död i min säng, har varit igång hela dagen, puh!

Min dag började vid sju då jag fick masa mig upp för att åka till Må Bramässan och skylta med min mor och S. Efter det begav jag och S oss till kyrkan där det väntade sång. Det hela gick väldigt bra, vi rockade gudstjänsten säger jag bara! Jag sjöng solo på låten tro också, även det verkade gå bra. Så det är vi nöjda med. :)

Efter sång och show sprangs det tillbaka till måbramässan där jag och S skulle agera sidekicks till mamma, det var faktiskt riktigt kul. vi lyckades på något sätt hamna i lokaltidningen också... fasa för den bilden. x)
Jag provade en sorts ansiktbehandling som avlägsnade slaggprodukter och stramade upp huden. Grejen var den att de bara gjorde halva ansikten för att man skulle se skillnad... så nu ser jag ju lagom symmetrisk ut. Vackert.
Det fanns mycket kul att titta på så ett så värst ansträngande extrajobb var det ju inte, haha.

Det är konstigt hur fort vissa dagar går, helt sjukt! Av det som återstår av den här dagen ska jag plugga spanska (yey), eventuellt ta mig till the house of C.... kanske ska få i mig något att äta också. Thai vore gott.... jojjomensan.

Puss på dig!
/mickis

keep watch, take heart.

Sitter här och skriver en otroligt tråkig och värdelös artikel, vilket tar emot ganska mycket. Något som gör det lite lättare är att jag fyllt spellistan med Taizélåtar.Samtidigt som jag fylls av ett lugn får jag också en oändlig längtan att återvända nu, nu nu. Bara jag blundar ett tag och riktigt känner efter så sitter jag där igen tillsammans med 3000 andra, samma känsla. Det är en känsla som får mig att gråta. Det är en känsla man bara kan förstå om man varit i Taizé, det är obeskrivligt.


Jag saknar Taizé. Ingen förstår mig så som den platsen.




Let the autumn come

Jag gillar hösten! Tända ljus, dricka thé, sitta och prata i timmar, röda löv, stickade kläder.
Jag känner för att gå och ta djupa höstbilder i engelska parken, någon som är på? x)







Discover Amy Macdonald!

No if's and's or but's

Gårdagen bestod av en turné runt hos mina kära klasskamrater i Uppsala. Det börjades med lunch hos Malin som hade varit duktig och gjort köttfärssås med pasta, mycket gott må jag säga! Efter maten bjöds det på allehanda spel (dock ingen blockflöjt för JD's del) , sång, hårfrisering och film. Stopp  nummer två blev att elsas place. Och förvånas icke; vi bjöds på mat där också! Potatis- och purjolökssoppa och färskt bröd, yumms! Shirin påstod dock att soppa är efterrätt och ingen huvudrätt, det är enligt henne ett svenskt påfund. Hon och hennes mor skrattade senare under ett telefonsamtal åt vårt folks enfaldighet. Bah.

Runt sextiden blev vi alla väldigt godissugna och JD + shirin bestämde sig för att cykla till gränby och köpa godis. Det går snabbt, vi ses om en halvtimme, jajjamensan. Efter ca en timme börjar jag och E fundera på om man ska starta en skallgångskedja för att hitta töserna, men bestämde oss för att strunta i den bedriften. Kan dock tillägga att de borttappade ramlade in lite senare och förklarade att de bestämt sig för att shoppa lite när de ändå tagit sig till gränby. Att vi andra dog av godisabstinens var inget de considered... Efter maten kollades det på film, Derailed med bl.a. Jennifer Aniston. Jag och S tyckte att den var bra men de andra två bestämde sig för att så inte var fallet. Slutet var emellertid väldigt spännande och oväntat, me like! Den får 3 av 5 toasters, maha. Innan det bar av hemåt fick jag en liten present av E's mami, nämligen ett par självtillverkade örhängen, väldigt söta! Tack så mycket!

Sitter nu här med en hop läxböcker, studiedagar indeed. Att sitta och tolka Homeros Iliaden en hel dag är kanske inte min högsta önskan när det för en gångs skull är fint väder ute. Sedan finns det spanska, journalistik, engelska och matte att sätta tänderna i också om jag nu skulle känna för det. Grattis Mikaela!

Nej ni, nu måste jag vara lite produktiv!
Wish me luck!
/Mickis


Raise your voice .

Jag lyckas alltid komma ut med ett enormt leende när vi har sjungit, jag älskar älskar älskar att sjunga! Sen är ju CM ett geni vilket inte heller gör saken sämre. Han lyckas få oss motiverade och sångglada (om det nu är ett ord, annars uppfinner jag det nu), han är så GRYM! Jag kan också känna att stämningen är så mycket bättre, vi kanske behövde en nystart. I think so. Raise your voice.

Anyway, jag tror att lärarna verkligen har tagit det här med studiedagar väldigt seriöst. Vi har haft galet lugnt innan, nu plötsligt hittar de en massa uppgifter man kan göra. Bah. Så jag har spanska, matte, svenska, journalistik + engelska. Yippie på den ledigheten! haha.

Imorgon bär det av till malin som sagt, där vi ska äta lite lunch och antagligen spela och leka lite :) Fast; göm allt vad instrument (speciellt blockflöjt) heter när JD is in tha house... my God. Den kvinnan vill ge oss alla tinnitus!

Nu mina kära vänner ska jag se på seinfeld innan jag tänker slockna som en brasa i ösregn (bra uttryck där S!)

Take care!
/Mickis

Dagens citat:
Ab imo péctore - ur hjärtats djup.


Wanna ride my horse?


Jag saknar hästarna! Jag saknar närheten med dem, jag saknar att känna kraften under mig, känna detta underbara djurs styrka. Det är otroligt mäktigt. Det finns inte mycket som slår att spränga fram i galopp över en stor äng, inte mycket annat får dig att känna dig så fri. Damn, någon som vill ge mig en sådan här fin pålle som jag kan rida på ibland? x)

na na na

Jag ser ljuset i tunneln mina vänner! Imorgon är det sista dagen innan helg. Nu kanske ni tror jag är något borttappad och retarderad i huvudet eller att jag planerar att skolka resten av veckan, men icke. Av någon anledning har vi två lediga dagar den här veckan, men jag klagar inte. Det är bara tack och amen från min sida. Yes.

Dagens aktiviteter har bestått av skola... där bjöds det på spanska,filmtittande och konsthistoria. Efter det lite mys hos C och därefter lite shopping inför söndagen med min kära mor. Med "inför söndagen" menar jag Hälsomässan som kommer äga rum i Kupolen i Knivsta mellan 11-16. Det kommer finnas mycket intressant att kolla på, så be there!
Söndagen kommer för övrigt att bli ganska busy... upp runt 7 (kill me) för att skylta innan jag drar till mässan för att skylta tsm med S. Vi ska sedan samlas i kyrkan vid 9 (kill me igen) där vi ska ha en sista övning innan uppsjungning. Sen ska vi showa för gudstjänstbesökarna... ehe. Men det ska bli kul, CM är så duktig så det lär gå bra.

På torsdag bär det hem till älskipälski M där vi ska utfodras med lunch :) sen fortsätter vi nog vidare hem till E (?) aja, trevligt ska det bli iaf. Det är en annan sak jag gillar med lediga dagar, man kan umgås med folk på riktigt och inte bara i på den spilltiden som blir över mellan skolan och sängdags. hmm.

Nu ska jag försöka läsa lite ur boken vi fått på engelska... men oj vad det tar emot. Kan ju inte säga att Catcher in the rye är så jättethrilling. Men vad vet jag.

Puss på dig
MIckis


Inspiration







Jag ÄLSKAR inredning.... jag vill ha den här lite parisbohemiska/shabby chic- stilen när jag flyttar hemifrån. Någon tvillingsjäl som vill bo med mig? ;D

Some day has gotta be monday....

Jag är trött. Måndagar no me like. Känns som att jag har ett genomgående tema på hur mycket jag hatar vissa veckodagar, haha. Men erkänn att måndagar kunde man vara utan?

Igår var jag lite kreativ och skapande; jag gjorde mitt eget väggord. Blev riktigt snyggt! E inspirerades av mitt blogginlägg där jag visade bilder på dem och gjorde detsamma. Hon och jag har startat en trend. Mucho nice.
Dagen idag har som vanligt bestått av skola men också en trevlig fikastund med D :)
Efter det fixades det ett id och självklart hade jag världens vackraste bild. Not. Är det någonsin någon som blir bra på typ passbild/körkortsbild? Don't think so... ;P

Nu mina vänner ska jag göra något riktigt retro, nämligen skriva en önskelista, detta på begäran av min kära mor. Som ni kanske vet infaller min födelsedag och julafton tämligen nära varandra.  Detta resulterar i att jag får skriva ner allt jag vill ha på en lång lista som mina generösa släktingar kan pick n choose ur. kan dock säga att min lista inte längre består av barbiehästar eller disneyfilmer. I promise ya. Om ni vill ha ett eget ex av listan är det bara att säga till, ehe.

Puss och kram på dig,
Mickis


Kidnappad.

Jag är kidnappad! Sitter här i skoltidningsrummet för mig själv, för att shirin ville ha sällskap. Hjälp! HJÄLP!

Sunday, bloody Sunday.

Jag gillar inte söndagar. Har aldrig gjort, kommer aldrig göra. Känns lite som om söndagar är den dagen man gör läxorna som man egentligen skulle gjort fredag eftermiddag. Och det är precis det som jag sitter och gör nu. Uppgiften är att skriva ett brev på spanska på en sisådär två-tre sidor. Men yippie. Jag älskar språk, men att skriva ett brev om sitt vardagliga liv känns lite som en uppgift från 8:an... eller? Dock verkar det bli ganska bra... que suerte.  Sen har det ju tagit några timmar att få till det så det är gramatiskt rätt.

Söndag är också lite den dagen man hinner bli bittter över både den korta helgen och den oääändliga kommande veckan. Sunday bloody sunday.

Jag skrev ju att jag inte hade några planer för helgen. Så var förvisso tanken, men så blev inte fallet, haha. Igår blev jag meddragen in till la ciudad de Uppsala för att "titta". Jag tänkte inte köpa något, men kom tillbaka med en tröja och en klänning som "jag kanske kan behöva, till C 18årsdag kanske!?" . Bah. Som C sa, man ska aldrig åka in till stan om man inte behöver något, plånboken får bara lida ännu mer. haha.

Planerna för idag består dock inte bara av att vara bitter... hade tänkt att masa mig iväg till Form för att träna lite med C. Nåja. Vi får allt se. Men nu måste jag fortsätta med min oerhört spännande spanskauppgift!

Kram på dig♥
/Mickis




Discover U2!


Verkar kanske passande att dagens låt får bli Sunday bloody sunday med U2. Sjukt bra låt.

Te necesito.

Tillbringade fredagskvällen at c's, vilket var väldigt trevligt! Vi bakade chokladtårta med glasyr (mix,mina vänner,mix), lade upp lite bilder från förra lördagen och tittade på Tv. Sistnämnda var nog egentligen ingen bra idé, haha.
Både jag och C döslocknade runt tolvstrecket och sov till klockan nio imorse. Hahah.


Jag tänkte på en sak, det är inte ofta man visar eller berättar för sina vänner  hur mycket man tycker om dem och hur mycket de egentligen betyder.

Så; till mina älskade flickor på Rosendal: Ni är oumbärliga! När väckarklockan ringer alldeles för tidigt är det tanken på er som får mig ur sängen. I love u!
Camp Sweden; Speciellt ni förtjänar att höra oftare hur oerhört viktiga ni är för mig. Ni får aldrig, aldrig försvinna! (;
Det är ni som alltid accepterar mig, förstår mig och försvarar mig när andra vill förstöra. Ni ser mitt innersta jag.

Nu blev det lite blödigt här, haha... men whatever. Det är trots allt ni som berikar mitt liv.

Vogue UK dec 06


Discover Carla Bruni!

In vino veritas



Hittade en sida som säljer väggord (http://www.väggord.se) Där kan man hitta fina ordspråk, ord och symboler som på väggen blir ett konstverk i sig.Jag tycker det är supervackert och framförallt blir det personligt! Vilken ska jag beställa? :)
Nu ska jag iväg på massage, ska bli sjukt skönt, see ya! ♥


                                                                               

And I can't see anything with our eyes in my head.

Usch usch, jag hatar att gå upp tidigt.... att gå upp klockan 6 för att åka till skolan vid halv 8 är inte mänskligt! x) Dagen började med lektion i etik och livsfrågor. Det var lite segare än vanligt ,men ändå helt okej. Stör mig dock iblan något otroligt på vissa av människorna där. Ibland undrar man vad folk tänker med. Hade sedan ett uppsatsprov (igen!) i svenska, yippie på det. Hoppas det gick bra, det kändes väldigt flummigt med ett påhittat reportage från ett koncentrationsläger. Blä.

Fredag idag, überskönt!
Jag har för första gången på riktigt länge jag inte har några planer what so ever.... och vet du? Med risk att låta som Gun Britt, 45årig småbarnsmamma, så tycker jag att det ska bli riktigt skönt! Jag ska sova länge, länge och gå utan smink. Sådeså.

Nu ska jag räkna matte. Kul. Verkligen.

Ha det bra,
Puss!

Mi vida, mi esperanza.

Jag är glad, glad, glad! Inte vet jag varför, men jag känner mig bara glad och bekymmerslös... wonderful!

Igår var det kör... det gick bättre än förväntat, Voicegroovet lever igen! ( ; Vi hade även röstprov, vilket gick super. Fick mycket beröm av C-M och jag blev nästan lite rörd, haha. Efteråt blev det varma mackor och marängswiss kantat med en massa skönsång och galen dans x) har inte haft så kul på länge faktiskt, speciellt inte där. Det fick mig att må bra!

Gick lite på stan också och jag införskaffade lite smink och annat nödvändigt. Hittade även ett par underbara armringar. De är silvriga med svart text, på ena står det faith och på den andra love. De är så enkla men ändå så vackra, me like!

I alla fall, idag hade vi jogging på gympan. ehe. Jag som inte orkade släpa med mig kläder bestämde mig för att istället gå en promenad med E. Men tror du inte att vi börjar jogga runt banan ändå?! Fräschingar på oss efteråt AB.
Det som stör mig lite är att  Jonas, läraren, inte kunde vara mer likgiltig gällande vem som gör vad. Jag skulle kunnat klättra i träd istället för att springa och ändå fått lika mycket närvaro eller vad man ska säga. BAH!

Planer för idag;
- Plugga inför skrivprovet imorrn. yey.
- Leka med S eller (&) C.
- Somna tidigt, jag är sjukt trött.

Puss på dig!


This is the life.

Kom precis tillbaka till skolan efter ett studiebesök på UNT med klassen + EB... vi fick sitta i en "bio"-salong och kolla på en liten film om UNT och lite om tidningens historia. Vi fick också snacka om etikproblem som kan uppkomma när man skriver om en händelse. Det roligaste var dock när vi fick spela tidningsspelet och i lag fick göra en tidningsframsida. Det fanns en deadline, stress, och olika fällor som gjorde att man kunde få olika mycket poäng. Ganska barnsligt, men kul, haha.

Ska nu sitta här i hundra år innan nästa lektion börjar, grattis till mig!

Pusshej!


There are colours in the clouds

Sitter just nu och kollarFlicka med Pärlörhänge tillsammans med klassen. Riktigt bra film måste jag säga! De andra verkar dock inte tycka detsamma, men å andra sidan har jag sett den här filmen ett par gånger... kanske behövs det för att man ska tycka om den. Jag älskar miljön och tiden filmen utspelar sig i, allt i från kläder till byggnader... wonderful! Colin Firth är för övrigt en sjukt bra skådespelare... ;P

Gårdagen btw, var. så. värdelös. Jag hade håltimme i ungefär sex timmar totalt, och allt som allt 2,5 timmars lektioner. Sjukt onödigt. Jag började halv 9 och slutade halv 5, lycka på det liksom. Carro kom dock förbi senare på kvällen vilket var myspys :)

Nu ska jag koncentrera mig på filmen!

Puss♥


Hann förresten planera lite igår med mina kära klasskompisar inför vår eventuella resa till PARIS! ♥
Verkar som om det blir över kristi himmelsfärd, very awsome!

hey hey, it's a brand new day

Igår var det fest!

Vi var några som samlades hemma hos c. för att ha lite kul, vilket det också blev! Camp Sweden var på G som fan, underbart! Watch out nyårparty i Bryssel säger jag bara.... (;
Jag är dock ganska slut, 4 timmars sömn är inte något som man mår så värst prima av precis. Att jag sedan har typ miljoner spanskaglosor att plugga in till imorrn är ju inte heller det mest positiva någonsin. Ehe.

Sitter och lyssnar på en låt från Carla Bruni's nya album, Comme Si De Rien N'était, och den är riktigt nice. Har hennes första skiva också, älskar hennes sköna sound!

Men nu måste jag försöka lära mig lite spanska.... ¡ suerte på det !

Adiós! ♥
/Mickis


One minute i held the key

Jag vet att det är ganska ointressant att läsa om andras dagar och jag orkar inte skriva så mycket. Jag gör helt enkelt bara en lista. Originellt, oh ja.

Dagens outfit: ryschpyschlinne, jeans och kofta.
Dagens inköp: Svart pennkjol, ekologiskt linne med tryck och lite lösgodis.
Dagens sämsta: det är kallt som F*N!

Dagens sällskap: Victoriaaa. ♥ har alltid trevligt med den tjejen och vi kan prata om allt. Dessutom fick jag värsta makeupen lagd av det lilla proffset (hon läser till stylist) :)

Dagens roligaste: Inlägget om bibliska namn. Jag kan inte sluta skratta. observera att tjejen typ är 21. http://gwendolenthegood.blogspot.com/2008/08/mikaela-r-mitt-namn.html

Dagens nördfaktor: Jag läser fyra böcker samtidigt....

Dagens whatta?!: http://www.youtube.com/watch?v=RJIXRtzuRC0
sånt här gör man tydligen om man har tid över på min skola. ehe. Ladies and gents; Etanol and the intressemickan.
Inga mer kommentarer. Om någon frågar har jag aldrig träffat personerna i videon.


Hot child in the city


Taggad för helgen!

When I get to Warwick avenue...

Ojoj, vad jag inte har gjort ngt nyttigt idag.

Jag kom aldrig iväg för att träna (varken jag eller S hörde av varandra, så det sket sig) och inte räknade jag matte heller. illa. Istället åkte jag och mami till Ikea och ströshoppade lite...
Det införskaffades bl.a. en säng till moi, lite ljusstakar, kuddar och täcken osv. Mycket trevligt.

Imorrn har jag etik och livsfrågor som första lektion, det är faktiskt riktigt roligt! Man sitter mest och diskuterar varför man tycker som man gör.... kul kul. :)
Jag ska även försöka hinna köpa ngt i klädväg inför lördagen så jag slipper ha någon gammal trasa, haha.

Nu ska jag gå och lägga mig, duktig som jag är.

Godnatt! ♥



Btw, jag vill åka ngnstans snart! I och för sig ska Camp Sweden till Bryssel över nyår vilket kommer bli superkul! Men I wanna go to Paris, New York, Rome.... somewhere nu nu nu!

La Douleur Exquise!

Kom nyss tillbaka till skolan efter två timmars friidrottslektion. Ehe. FAST jag var med, ära åt mig!

Och jusste, för er Voicemänniskor som inte visste det så har Florence fått barn nu :) En Lily och en Signe! Vi säger ett stort GRATTIS till henne och Jesper!

Idag väntar matte med S (har jag bestämt på egen hand) och sedan träning med den samma.... sen är nog planen att dö i min säng. Yes. Sounds good.

Nu ska jag på lektion,
Puss, M


A dress, a dress , a kingdom for a dress!




                     





             


Easy come, easy go

Onsdagar är en ganska chill dag för mig.... nästan så att man kan tycka att den är snudd på värdelös. Jag börjar vid 10.10 med svenska i en timme och har därefter lunch på 2,5 timmar. Sedan har jag spanska från halv 2 till halv 3. Min fråga är då; VARFÖR, jag frågar VARFÖR, ligger den där jäkla spanskalektionen där nere och förstör?! Me no like, inte ok.

Idag är det även kör, vilket emellertid förgyller min dag ganska rejält. Numera har vi den fantastiska Carl Michael Bergerheim som körledare då Florence är jättemycket på smällen :) Vi har iofs bara haft CM en gång, men jag blev glatt överraskad. Så det ser vi fram emot idag...

Nu borde jag försöka räkna lite matte även om jag skulle behöva en S för att klara det (;
Adiós!


Såg för övrigt den underbara Sex And The City-filmen i lördags (äntligen!!) med Camp Sweden.
Underbar film. Can't sat no more then; I got Carried away! (;

cupcakes takes the cake

Vaknade lite för tidigt eftersom vi tydligen började 10.10 istället för halv 10.... bah! Men då fick jag chansen att fixa designen lite här, samt att hitta en underbar blogg, nämligen;

http://cupcakestakethecake.blogspot.com/
Men är det inte underbart?! En HEL blogg om bara amerikanska, frosted Cupcakes! Här ska prövas recept. Sådeså x) 

Men nu är jag sen, jag skriver sen! Puss


Såhär glad blir man när man äter dyra muffins i en snuskigt dyr klänning
på ett ännu mer snuskigt dyrt hotell. Jag förstår inte varför. Not. 

                                     


                                                                                                                                                                                                                     

Anchors Away!

Äntligen gott folk, nu har Mickis börjat blogga igen! Jag har inte gjort detta på lite drygt ett år så det börjar verkligen bli dags...

Den nya bloggen heter, som du kanske märkt, Les Troixs, my life my thoughts. Det krångliga ordet i början betyder "de tre" på franska och symboliserar flera viktiga saker i mitt liv. Se där, nu hann jag med att vara lite djup också, det kan behövas (;

Nu ska jag till C!


Love, Mickis


Dagens Låt: Warwick Avenue med UNDERBARA Duffy
.

RSS 2.0