det sitter en pojkää på månen.

Grattis lilla mor som fyller år idag!

Jag hade bakat en tårta med marängbotten, grädde,  mängder av jordgubbar och godis. Det blev smarrans. Och igår gjorde jag min favoritsallad med jordgubbar, babyspenat, halloumiost, sparris, proscuttio och rödlök. Oväntat kombination med jordgubbar i sallad, men det gifter sig jävligt bra med balsamvinäger. Mästerkocken Mikak is in tha house peps.

I övrigt har jag inte gjrot så mycket idag, mest legat ute och läst en av mina böcker jag köpte när jag och Sarah masshoppade böcker i Visby. Just nu arbetar jag mig igenom "nattvardens hemlighet" som är en lite Da Vincikoden-inspirerad roman. Spännande spännande. På köpet har jag dessutom lyckats kirra lite färg på min annars så bleka skepnad, Fina firren. Och mer ska det bli, imorgon blir det Sandhamn i Stockholms skärgård med mamma, Bea och hennes barn + ev. någon av mina asociala bröder. Ska bli mys, vi känner dessutom de som äger värdshuset där ute så nog ska vi få något gott i kistan. Jojomensan.

Nu ska jag fortsätta på min bok och fundera på om tårta fungerar även till lunchmat. Jag har bestämt mig för attt det gör den.

Puss!

Ps. När jag kommer mig för ska jag lägga upp bilder från Gotland.... D.S

med en suck rullar vågorna in.

Hallå!

Kom hem från en supervecka på Gotland med Michaela (nr 2), Sarah och Maria. Vi har levt det pittoreska livet AB och cyklat till förbannelse (trimmad rumpa here i come). Dagarna har vi fyllt med strosande i söta Visby, solande och skratt. Jag och sarah har utmanat oss själva lite och bland annat liftat. Som du kanske fattar så dog vi inte utan hamnade i en sprillans nu Volvo med tvskärmar i nackstöden och världens trevligaste britt, success!

 I stugan som låg tre kilometer utanför Visby hade vi inte mycket, men det blir vad man gör det till. Man kan exempelvis göra en mycket varierad kost med två kokplattor;

Pasta med Denniskorv
Pasta med icas grillkorv
Pasta med köttbullar
Nudelsoppa
Pasta med ketchup.

Och så självklart undantaget med grillkväll sista dagen, det har aldrig varit så gott, I tell you. Ocvh jag tror aldrig att fyra tjejer har ätit under så kompakt tystnad. Men veckan har varit awesome, tack så mycket girls!

Nu ska jag fortsätta kolla på How to look good naked.... ganska mysko program det där. En gaykille som ska få brittiska tjockistjejer att vilja gå omkring nakna. I princip.

anyway!
Puss!

P.s. Vila i frid MJ, din musik kommer leva för alltid. D.S.


In The Making

Hitta en sida (www.minmusli.nu) där man kan göra sin egen müsli, med alla olika fröer och flakes man vill. Dessutom får man en söt plåtburk att förvara din egen frukostskatt! Awesome! Såhär ser min egen blandning ut;

Ändra
IngrediensMängd 
Mandel med kanel1 skopa (30 g)Ändra
Crunch1 skopa (23 g)Ändra
Chokladdrops1 skopa (20 g)Ändra
Valnöt1 skopa (20 g)Ändra
Rostade kokosflagor1 skopa (10 g)Ändra
Kruskakli1 skopa (10 g)Ändra
Linfrö1 skopa (10 g)Ändra
Solroskärnor1 skopa (10 g)Ändra
Russin1 skopa (10 g)Ändra

YUMMIE!

Kalmar i bilder.

  

          

and i'm a tiny penny rolling up the walls inside

Nyss hemkommen från jobbet. Dött som i graven var det på vår kära flygplats. Jag jobbade 5 timmar, varav 4,5 av dess gick åt till att titta på vännerrepriser och real housewives of the OC. Betalt; check.

Kom dessutom hem från kalmar igår. Jag och Emelie har haft en underbar relaxweekend med mat (i massor, le stretchmarks here i come), promenixer vid vattnet, mat, mat, lite glass, shopping (överraskande bra shopping i den där staden må jag säga). Vi har också spenderat en hel solig dag ute på ett torp och där lagat mat på vedspis, gått barfota hela dagen i gräset, spöat pensionärer i kubb, ätit jordgubbar med mjölk, tittat på film och gråtit till La vie en rose. ätit Kavring och gröt till förbannelse. Yogat på bryggan, solat och fått lite färg. Shoppat mängder av underkläder. Badat bohemiskt toplessbad... pratat om högt och lågt, åkt buss för en spottstyver och lärt oss säga saker på språk från världens alla hörn. Awesome.

Mina byxor tog sig dessutom ett bad utan mig. Jag och emelie låg och solade i godan ro på bryggan innan lunch, helt perfekt väder. När vi ska gå hem (och klä på oss) tittar jag mig lite förvånat omkring och undrar var mina byxor är. jag tittar mig omkring och finner att de ligger på havets botten. Fint. Försökte muta några småtjejer (med badkläder på) att hoppa i och hämta dem, men de var mest intresserade av att fånga småfisk. Skitungar. Så det fanns inget annat att göra  än att just  hoppa i och hämta dem. En uppgift som jag för övrigt gav emelie. Jag kunde ju inte gå hem utan både byxor och trosor. Så som sagt, emelie darling hoppade i och fiskade upp byxorna med tåspetsen. Sen blev det en väldigt intressant promenad hem genom det lilla samhället där vi bodde: jag utan byxor, iförd endast tshirt och spetstrosor och emelie med underkläderna i näven. Lite befriande sådär. Och ganska jävla roligt.

UNDERBAR långhelg i staden Kalmar tillsammans med min älskade vän Emelie. Tack!
Nu ska jag se om det bjuds på något roligt på tv... Åh, Berg flyttar in! We like.

Puss och ta hand om dig!


Rus



Som Sarah kan jag inte få nog av Lill Lindfors låt Rus, aka. den underbara IQreklamen som går på tv just nu.
GO LILL!

Älskar att det är Peps Persson som skrivit låten. Maha.

För vi dansar och du har så mjuka läppar



Jag har varit ute och sprungit (efter att jag med våld återupplivat min iPod), efter det yogat en del och nu sitter jag och vräker i mig jordgubbar som belöning. Är lite stolt över mig själv känner jag. Maha.

The gettogether hos Fanny var supermys, även där bjöds det på jordgubbar men även massa kladdkakis och tårta. Man kan ju inte klaga precis... vi dansade loss till "Moderna visor och ballader", "Lill Babs hits" och "absolut reggae". Vi var i hennes mosters lägenhet, så man tar vad som bjudes liksom!

Nu ska jag dö på min säng och titta lite på Hells Kitchen och skratta åt kockarna han skriker på. Det när mitt sadistiska sinne antar jag.
Mjo. Men som sagt, au revoir my darlings. 

Bisous 

Si tu amari, ama (Om du vill älskas, älska)

Ledighet är underbart.

Fast det känns lite som om jag haft fusksommarlov i typ 2 månader nu, vi har verkligen bara slappat runt på Jou. Aja. Inte mig emot, det känns som vi jobbat röven av oss resten av året....

Nu ska jag äta upp resterna av pizzan jag åt igår och sedan bege mig till fröken Fanny som fyller 18! Grattis Dunet!

Puss, ta hand om dig!




Höga v 8:7

Mäktiga vatten kan inte släcka kärleken,
floder kan inte svepa bort den.
Om en man gav allt han ägde för kärleken,
vem skulle ringakta honom?


     


C'est une dolueur exquise

Ja, som nedanstående inlägg kanske avslöjar har jag lyckats fixa biffen med att ro hem ett MVG i 100 poäng projektarbete (fanzine). Applåder är på sin plats tycker jag allt! Haha. Dessutom har jag, efter hårt knäääg skaffat mig MVGn i sex av de åtta ämnen vi avslutar detta läsår. Och klart jag förtjänar skiten, ingen kan komma och säga annat...

Hur som haver, för att belöna mig själv spatserade jag, tillsammans med Matilda, runt i metropoluppsala för att införskaffa lite kläder. Det gick prima, jag brukar hitta ungefär noll, nada, zero, Jag gillar inte att köpa saker som är halvbra, de ska kännas bra annars vet jag att jag aldrig kommer använda dem, vilket ger mig lite smått panikångest. Det som jag köpte var;

-Sandaler med nitar, H&M
-(Äntligen) Underbar tunika/oversized tshirt från Weekday.
- Svart tshirtklänning med skärp, väldigt enkel. Väldigt snygg. Monki.


Dagens inköp (minus klänning)


Dagen i övrigt har varit nästan oförskämt slapp (vilket var ganska skönt eftersom jag sammanlagt sov typ tre timmar i natt); pratade betyg i spanska för att sedan göra i princip samma sak på de andra lektionerna. Lekt lite (mycket) med min dator, skrattat åt konstiga klipp på youtube med mina klasskamrater. För att alltså sedan dra ner på stan och shoppa lite med matilda. Nice. Dessutom är jag ledig tisdag,onsdag. Torsdag lär inte heller bli något överansträngande vad jag vet, och efter det är det fredag (aka. AVSLUTNING) Sedan väntar ett sommarlov fyllt av äventyr! Jag längtar!




Och jag är kär, iaf lite smått förälskad. Jag gillart... finns det något härligare?

puss♥

YEY!

   
Le MVGbarn i fanzine! 



Zzzz, urflummning

Alltså.

Jag känner att jag inte kan vara riktigt seriös när det kommer till att skriva loggbok om strindberg och de andra snubbarna. Men men, EB kommer få sig ett gott skratt när hon läser mina analyser och påhittade ord. I mean, tourettessyndroms-kaskad är en jävligt random och ickekorrekt ihopsättning av ord... men ack så målande.

EB får för övrigt ha sig själv att skylla när hon sätter oss att läsa cirkus 15 texter av så kallade intellektuella författare såhär i slutklämmen av terminen. Det hela kan liksom bara gå illa. I mean, come on Fröding. Ett grönt blad på marken? Till och med jag kan bättre. Och du får ursäkta och vrida dig i din grav, men den suger. Ganska rejält.

Jag måste bekänna att jag gått lös med saxen även denna dag. Denna gång i min stackars broders hår. Han klagade lite över att jag klippte honom i huden men verkade efter mycket om och men acceptera min frisörskills. Jojjomensan, jag har många strängar på min lyra. Igår; designer, Idag; frisör.

Nu ska jag se om det bjuds på något att äta där nere, det luktar som så i alla fall.
Chip Chip!

Marry me!


  
   

Av någon outgrundlig anledning har jag spenderat den senaste kvarten med att kolla brudklänningar.... God knows why.
Kan bero på sommarkänslor, kan bero på att de designar brudklänningar i Project Runway just nu x) men om jag skulle få bestämma skulle jag ständigt gå omkring i något ryschpyschigt och kjolaktigt. Sådeså.
Men man kanske ska börja i rätt ordning och hitta någon att gifta sig med, haha.

Enligt mig ska brudklänningar vara stora men smakfulla och med mycket detaljer.... jag älskar den första (se baksidan på bild nr 2.) Vilken är din favorit? :)

A slow knowing smile

Igår var AWESOME! Vi tackar värdarna på dragarbrunnsgatan för le parté som var super :)
Jag är emellertid lite trött och osocial denna dag, vilket blir lika med sova till lunch, mest drälla omkring, storstäda rum och parkera sig i nybäddad säng med nationaldags-jordgubbstårta. jo man tackar. Dessutom kände jag mig lite kreativ, så jag klippte lite i ett linne och skapade lite snygga franseffekter. När man är ett geni så är man liksom.

Nu ska jag åter till filmen,
Puss!


Något sen bild från den kulturella dagen vi hade i sthlm...



Dagens låt, Gimme that slow knowing smile, 
med dagens artist (what it seems) Lisa Ekdahl.

för en som vill tro.


Ljug för mig älskling - Lisa Ekdahl

Did i throw it away?

kom nyss hem, ska snart dra igen in till uppsala på parté. men jag är glad. Puss


Glad mikak. Ignorera att mina bröst ramlar ut, de var mindre när tröjan köptes...

I did my best to notice....

Kom hem från märsta för ett tag sedan där vi firade Jonna... grattis! Puss!

Imorgon blir det studentfirande för hela slanten trots att jag själv har ett år tills den lyckliga dagen kommer... det ska kollas på utspring, tjuvåkas flak och festas som fan!

Vi ses och ta hand om dig.
Puss


I love love



http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9560478

Läs och njut (tack madde för länken!) jag blir så lycklig av alla små kärleksförklaringar...


J'entends la voix

La lalalalalallala, happy happy! Kom nyss hem från en rålyckad vårkonsert.... awsome! Kan inte sluta gå omkring i lyckorus.... maaaha.  

Riktigt roligt program och ett jävla drag! Dessutom sjöng jag en duett med Elin (sarahs stand in) i barockoperan Let us wander samt att jag fick agera wailen på Oh happy day.  sjukt roligt! Synd för er som missade det säger jag bara.... u ska jag lalla runt lite mer och sen sova. Måste vila rösten till imorgon, next performance you know... haha. Kom och kolla klockan 16.00 vettja!

Puss

How we move from A to B can't be up to me

Den här dagen har varit så sjukt fabolous! :D Jag säger som sarah; sommarlovet är så nära att jag nästan kan ta på det! Jag började morgonen (well, more like lunchtime...) med att parkera mig utomhus med en stor frukostbricka och bok. Efter det tog jag mig bort till ängskavlevägen för att promenixa lite med Sarah och Almis. Vi tog en riktigt lång promenad och fick lite färg på köpet (btw, jag kör fortfarande ashårt på att få NÅGON slags bränna innan sommaren är till ända). Efter lite mer solande (i told you) och läsning av tidningar tog vi en till promenad. Denna gång tog vi mitt yrväder Smilla till sällskap och gick ner till Ica för att kirra lite lunchingridienser. Och eftersom det var typ 100 sköna grader ute bestämde vi oss för en klassisk greksallad med bröd. Har fan aldrig smakat godare, det var precis vad jag behövde. Mumsi!

Resten av eftermiddagen spenderade vi sedan med ytterligare tidningsläsande, ändlöst snackande och spelande av Greatest hits 1998 och 2003. Mohaha. Dessutom stylade vi till Sarah för en skiva imorgon som har dt något ooriginella temat "röda mattan". Well well.

En helt underbar dag som sagt, bara slappande och kringdrivande; en inkörsport till sommarlovet indeed! Jag längtar!

Nu ska jag koncentrera mig på CSI igen,
Puss
!

RSS 2.0